Hazánkban településenként változnak a hulladéktárolók színei. Valahol a sárga a PET-palackoké, míg máshol a papíré. Görögországban is színesek a konténerek.

Viszont a görögországi Apikoia-ban élők megunták az egyhangú konténereiket, na meg azt, hogy folyton mindenki melléjük dobálta a szemetet. Így gondoltak egy nagyot, és sajátos megjelenést adtak a konténereiknek.

Mi, a Konténertechnika nem hagyjuk cserben akkor sem a megrendelőinket, ha olajkék, okkersárga, acélszürke vagy éppen fűzöld konténert kívánnak. Kérésre emblémázunk is, telefonszámot és egyéb elérhetőséget jelenítünk meg. Szerintünk, nem elvetélt ötlet – amennyiben a megrendelőt nem kötelezi semmi arra, hogy csak egy bizonyos kivitelben gondolkodjon – hogy akkor miért ne rendelhetne a saját szájíze szerinti megjelenésű konténereket?

Hasonlóan az Andros-szigeten lévő Apikoia lakókhoz, akik megváltoztatták településük megjelenését azzal, hogy élénk színekkel festették le az egyhangú szeméttárolókat. 

Nem mondjuk, hogy ezek a konténerek a magyar szemnek is tetszetősek lennének, de kétségtelen, hogy a táj és a hangulat azonnal megváltozott a görög kis faluban azzal, hogy a helyiek ecsetet és festéket ragadtak. 

Ennek a kezdeményezésnek, az a titkon remélt hozadéka is elérhető lett, hogy már nincs állandó kosz és bűz a hulladékkonténerek közelében, mert a szép új motívumoknak köszönhetően mindenki körültekintőben jár el amikor kidobja a saját szemetét. Hiába, egy is festékkel tényleg csodát művelhetünk!

Az ott élők nagyon kedvezőnek találják az akciót, úgy fogalmaznak, kellemesebb hangulatban érzik magukat, amikor kiviszik a szemetesüket, mert ezek az új narancs-fehér és fekete festékkel rajzolt görögös motívumok olyan érzést keltenek bennük, mintha a konténereik új ruhába öltöztek volna!

Szerző: Polgár Ágnes
Forrás: keeptalkinggreece

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Pin It on Pinterest

Shares
Share This