Konténerfarm, ahol a csirkék élnek

Az egyik egyre kedveltebb terület a konténerépületek között az agráriumban található. Egyrészt, a különféle vetőmagok, hagymák és dugványok, illetve a termések tárolásában mutatkozik. Másrészt az állattartásban. A nagyméretű konténerek remek megoldást nyújthatnak szárnyasok tartására, disznók nevelésére, lovak szállására, kecskék tartására, nyulak szaporítására.

Mindannyian tudjuk, amennyiben finom húst szeretnénk kapni, ahhoz boldog állatokat kell nevelnünk. Így egy tyúkólnak olyan kényelmesnek és biztonságosnak kell lennie a csirkék szempontjából tekintve, hogy elegendő friss tojásokra számíthassunk. Egy multiliftes konténer tökéletes megoldás a csirketartásra és a tojásköltésre, hiszen egyszerűen átalakítható, könnyen tisztítható, illetve szükség esetén különösebb gond nélkül mozdítható, szállítható.

Lóistálló acélból

Nem kell aggódnunk az állatok felől azért, mert fémdobozba tennénk a szállásukat. A konténer istállók kialakítása rajtunk áll. A levegő áramlást nagy ablakokkal, illetve hűthető tetővel oldhatjuk meg. Több konténerrel több féle funkcionalitást nyerhetünk.

Míg egy-egy nagyméretű szállító konténerbe a lovaink kapnak helyet, addig egy másik konténerben könnyedén tárolhatjuk a szénát, a takarmányt, a szerszámokat, a csutakoló eszközöket. Különféle lengőajtók, polcok, akasztók kialakításával egyszerűen tárolhatjuk a gyeplőket, kötőfékeket, nyergeket, csizmákat és kobakokat.

Kecskepajta 

A tejet adó kecskék is jól érezhetik magukat a konténerpajtában. Nagy nyílásokat vágva szabadon mozoghatnak a mekegőink. Ha szükségét érezzük az alfakecskéinket külön konténerben, elkerítve a többiektől szállásolhatjuk el. Hasonlóan a tyúkoknál és lovaknál, a konténerben tudjuk tárolni az állataink takarmányát és tartásukhoz szükséges felszerelést. A kerítésnél és a nyílásoknál kell arra figyelnünk, mennyire magasra ugró fajtát tartunk nehogy meglepetés érjen bennünket és megszökjenek.

A konténerfarm adjon otthont bármilyen állat részére, figyelnünk kell arra, hogy úgy alakítsuk ki azokat, hogy jól szellőzőek, könnyen árnyékolhatóak legyenek akkor is, ha az állatokat bezárjuk estére avagy az időjárás viszontagságai ellen.

Szerző: Polgár Ágnes

Forrás, kép: dorangoats  theownerbuildernetwork

Pin It on Pinterest

Shares
Share This