Egyre többen tudjuk, hogy a konténer mobilházak terjedése a megoldás egyszerűségében rejlik: a készen gyártott konténerelemekből gyors otthonok kivitelezhetők. A New York-i Andrew Camarata viszont nem elégedett meg egy konténerházzal, az ezermester egyenesen kastélyt épített az acéllemezekből.

Nem mese a konténerlábon forgó kastély története, nagyon is valódi. Olyannyira, hogy mi, teljesen hétköznapi emberek is nyomon követhetjük, hogyan épül fel egy használt hajókonténerekből épülő kastély, ha figyelemmel kísérjük Andrew Camarata YouTube videóit a projektről. Ki ez az amerikai fiatalember?

Nem egy Mekkmester

Andrew Camarata 1985. november 12-én született a New York-i Saugerties-ban, ahol azóta is él. A fiatal ezermester eleinte az apja oldalán sajátította el a kétkezi munka tudását, majd kitanulta a gépész mesterséget.

A Konténertechnika Bt-hez hasonlóan a Camarata Property Maintenanc is egy családi vállalkozás. Andrew a céget az édesapjával viszi. Különféle ingatlan-karbantartási szolgáltatásokkal foglalkoznak: a talajtisztítástól, a tereprendezéstől, az autóút kivitelezésen át, az építési telek előkészítésén, alapozáson keresztül, a csatornázási munkálatokat is beleértve, a fakivágást, kerti tavak és medencehelyek ásást, kertrendezést, egészen a szemétszállításig, szivattyúzásig.

Vagyis bármire is van szüksége egy Saugerties és New-York környékén élőnek, Andrew-t a legjobb hívnia. Erről könnyedén meg is győződhetünk mi is, a rendkívül tehetséges ezermester különféle munkáit több mint fél millióan követik a YouTube-on, és több mint 200 millió megtekintéssel rendelkezik!

Ha mi megbízni őt nem is tudjuk, ötleteket és bizonyságot nyerni tőle, hogy igenis lehet koszos munkát jól végezni van lehetőségünk.

Konténerből kastély lépésről-lépésre

Andrew karrierje új dimenzióval bővült, amikor 2016-ban filmre kezdte venni és megosztani a megbízásaikat. Az ötlet azonnali siker volt. A videók nagyon különböznek egymástól; hol a szállítótartály felállításáról, hol a kotrógépek menetéről, vagy éppen a plazmavágóról videózott. Sikerét a szenvedélyének köszönheti, amivel készíti munkáikról a videókat.

Lépésről-lépésre filmre vette azt is, ahogy használt hajókonténerekből kastélyt kezdett építeni, a néző végig követhette a teljes kivitelezést. A konténerek összeépítését, az infrastruktúra kiépítését, a kastély forma kialakítását beleértve a toronyépítést is, a festést, a belső kivitelezési munkákat, megcsodálhatja a néző a jakuzzit is, amit Andrew konténerkastélya rejt.

Az összes videó megtekinthető ITT.

Szerző: Polgár Ágnes

Kép és forrás: Marathi.tv, Camarata Property

Pin It on Pinterest

Shares
Share This