A konténerek gyártása nehézipari tevékenységnek minősül. Komolyan is vesszük a küldetésünket. Mint a gyártás, mint az értékesítés, mind a környezetvédelem terén. Ám miután letettük a napi lantot egy-egy munkanap végén, amikor hétvégén pihenhetünk és élvezhetjük az életet, akkor mi is szívesen játszunk. Mivel? Például Legóval!

Játsszunk konténerest!

A Legó az egyik legnépszerűbb játék a világon. Nemtől, kortól, származástól függetlenül bárki örömét lelheti benne. Az egyik olyan játék, ami felnőtt korban is nagyszerű kikapcsolódást nyújthat. Mi is szeretjük.

Különös büszkeséggel tölt el bennünket, hogy akár konténereket is lehet legóból építeni. Alig harminc egyszerű darab is elegendő egy multiliftes konténerhez hasonlót építeni. Meg is mutatjuk a következő YouTube videóban:

Konténerszállító teherautó Legóból

Valódi kedvencünk a Konténerszállító teherautó , ami egy tipikus 2:1-ben megoldás. A csuklós teherautó szett egy működő kormánykerékből, egy lekapcsolható pótkocsiból és két megtölthető konténerből áll. Külön örömünkre kormányozható és a kinyújtható darukarral, működő markolóval is rendelkezik.

Ezt a készletet átépíthetjük egy teherautós és konténeres konténerszállítóvá is. Ami különösen menő, hogy ehhez a LEGO saját 3D app alkalmazása lehet a segítségünkre. A 8-14 év közöttieknek ajánlott készlet nekünk tökéletes kikapcsolódást jelent mind a 631 építőkocka darabjával.

LEGO konténerszállító hajó

A Maersk Line Triple-E a világ legnagyobb legó konténerszállító hajója. Több mint 1500 építőelemből álló hajó, bámulatos részletességgel adja vissza az eredeti hajót. A tervezők ritkán használt színeket alkalmaztak, például az éjszínkéket, a sötétvöröset, a homokkéket és a homokzöldet.

Vannak rajta forgó, aranyszínű csavarlapátok, amelyek az elemekből felépített iker hajócsavar motorhoz vezetnek, amik nagyon jól láthatók a hajó bal oldalába beépített ablakon keresztül. A hajó akár át is alakítható a konténerek hozzáadása és leemelése révén.

Ebben az autentikus készletben megtalálható egy bemutatóállvány és egy adattábla is a hajóra vonatkozó részletes információkkal, és mindenek betetőzéseként, egy arany pénzérme is ott lapul minden Maersk Line hajó árboca alatt, hogy jószerencse kísérje a hajót az útjain.

És ha szeretnénk színes konténereket a hajóra tenni, akkor csak a saját fantáziánk szabhat határt, hogy milyen színből készítünk apró konténereket.

Játsszunk! A személyiségfejlődéshez is hozzátesz a játék. A játékkal megtanuljuk hol vannak a határaink. Fizikai és mentális szinten is.

Szerző: Polgár Ágnes

Forrás: Lego, Kockashop

Pin It on Pinterest

Shares
Share This