Ha a tárgyakat nemesítenénk, a konténerek minden bizonnyal férfiak lennének. Főleg, egy olyan ébenfekete konténerház, amiben férfiak nyiratkoznak. Mi találtunk is egy ilyet Budaörsön. A Konténer Barbershop vagány, látványos, nyers, erős és trendi. Náluk hajat, szakállat vágatni valóban férfias. 

A Konténerborbély-szalon felállításához meglepően jó helyet választott Kókány Balázs csaknem egy évvel ezelőtt, amikor elindította második üzletét Székesfehérvár után Budaörsön. Az Auchan bevásárlóközpont oldalában, a Starbucks kávézó teraszának közvetlen szomszédságban egy ébenfekete konténerben. Itt találkozunk.

Könnyűipari mérnök helyett borbély

Az eredetileg könnyűipari mérnöknek induló fiatalember, miután megcsinálta a főiskolán az első szemesztert, úgy gondolta, a nyári szünetet Amerikában tölti munkával. Fel is kerekedett, majd mintegy két évig haza sem ért. Ez idő alatt, nem szégyellte a kétkezi munkát, mégiscsak építőiparban dolgozó családban nevelkedett. 

Hazatérve is maradt ennél az alapfilozófiánál és mivel egy ideje már vágta mások haját rátermettségből, de minden szakértelem nélkül, elvégezte a borbély iskolát.

Legelső borbély szalonját, klasszikus üzletben nyitotta, két kézzel pofozta ki a székesfehérvári kis helyiséget. A fogadó pultot raklapokból rakta össze, falat festett és megannyi ügyességgel tette praktikussá. A jól sikerült design, és a kitűnő szakmai tudás hozta a vendégeket, ki is nőtték hamar az üzletet, mára már egy nagyobb szalonba költöztek. Székesfehérvár egyetlen parkolóházának földszintjére. Kókány Balázsnak valóban van üzleti érzéke. 

Mobil üzletet szeretett volna

Nem véletlenül döntött úgy, hogy második borbély szalonját nem fix helyen építené fel. Pontosan tisztában volt azzal, hogy mennyi pénzt kell belerakni egy üzletbe, amit könnyen elbukhat az ember, ha nem úgy indul be egy befektetés, ahogyan azt az ember várja. – Ha nem jönne be Budaörs, amit kétlek, akkor foghatom az egészet és elköltöztettem másfelé – hangsúlyozza Kókány Balázs.

Így kész acéllemezeket vásárolt a 2,5 x 6 méteres konténerborbély megoldáshoz. Aminek mindössze két és fél oldala acéllemez, a többi üvegfelület. A keskeny üzlethelyiségbe Kókány Balázs három vendégszéknyi helyet tervezett. Önmaga modellezte le a székeket, hogy mekkora ívben forognak, és egy luxus-lószállító berendezőt kért fel a borbély szalonja belső terének kialakítására. 

A konténerborbély-szalon egy igazán férfias megoldás. Kókány Balázs borbély munka közben

Konténerborbély-szalon: az igazán férfias megoldás

A konténer maga egy acéldobogóra van állítva, amire három lépcsőfok vezet fel, a bejárat előtt praktikus terasz van kialakítva. A dobogó egyébiránt az infrastruktúra elhelyezésére szolgál, a tiszta víz és a szennyvíz elvezetésére, és az áramszolgáltatás megoldására. A friss levegőt a kis üzlethelyiségbe egy nagyteljesítményű 5 kw-os, 50 négyzetméterre tervezett klíma biztosítja. 

A konténerborbély-szalon belső terére a nyers erő, az elegancia és a vagányság egyszerre jellemző. De ami ennél is fontosabb, maga az a hangulat, ami a Barber Borbély szalonokat átjárja. Itt, a kizárólag férfiakra szakosodott szalonban, uraknak való kozmetikumokkal, haj és szakállvágó eszközökkel vannak felszerelkezve, és azzal a szaktudással, ami garantálja, hogy tőlük mindenki valódi férfias megjelenéssel távozik. 

De milyen is most a trend? – kérdezzük zárásként. – Arcszőrzetben egyértelműen a borosta. Frizuárban az inkább oldalt felnyírt, a tetején annyi hajjal, ami egy kócosabb frizurát ad. Se nem hosszú, se nem rövid megoldással  – árulja el Balázs az igazi konténerborbély. 

Szerző: Polgár Ágnes
Kép: Bechtold Álmos

Pin It on Pinterest

Shares
Share This