Debrecen városa szereti a konténereket. Fantáziát látnak bennük. Ami nem is csoda számunkra. Mi is szeretjük a konténereket. Debrecenben most a képzőművészetnek adtak helyett egy konténerépületben.

Tudjuk, milyen színes a paletta, ami a konténerekből kihozható. Az építési törmelék, iszap, sár, mezőgazdasági  hulladék szállítására alkalmas láncos konténereken át, a nehéz tárgyak, anyagok tárolására és szállítására alkalmas multiliftes konténereken túl, a konténerépületek is kivitelezhetők acélból.

A konténerépületek alkalmasak dolgozni, edzeni, raktározni, öltözni, játszani, aludni és még lakni is lehet bennük. Debrecen városa is tudja ezt. Először mozgókönyvtárat létesített konténerépületben, erről ITT írtunk. Most pedig kortárs képzőművészeti kiállítóhelyet nyitottak, szintén egy konténerben.

Művészet dobozban címmel, egy igen izgalmas művészeti projektet rendeztek be, a váron főtéren álló konténerben. Debrecenhez szorosan kötődő, kortárs képzőművészek videómunkáit zárták be a hatalmas konténerépületbe, ami most így művészeti dobozként funkcionál.

A munkák a járványügyi helyzetre való tekintettel a kirakatokon kívülről láthatók és nézhetők három héten keresztül a Kossuth téren.

Az öt művész: Gallai Judit Ágnes, Molnár Judit Lilla, Pettendi Szabó Péter, Szabó Károly és Váczi Lilla művei láthatóak. Ikonikus debreceni helyekkel és helyzetekkel: emlékmű, lakótelep, zsibogó, tetoválás, otthon, tűz, víz és repülő – kortárs képzőművészet kicsomagolva, bedobozolva egy konténerépületbe. Mert a konténerépületek szinte bármire alkalmasak. Lehet bennük könyvtár, és múzeum is.

A mi konténerépületeink ITT érhetőek el képekben.

Forrás: Civishír
Fotó: Czeglédi Zsolt
Szerző: Polgár Ágnes

Pin It on Pinterest

Shares
Share This