Airbnb szállás: telelni-nyaralni konténerben meglepően kényelmes lehet

Nyaralni mindenki szeret. Még télen is. Télből a nyárba utazni önmagában izgalmas. De pihenéshez nem feltétlenül szükséges a jó idő. A kényelem annál inkább. És bármilyen meglepő még egy konténerben is jól érezhetjük magunkat.

Az Airbnb szállások között sok meglepetést találhatunk: vonatvagont, világítótornyot, atombunkert, lombházakat, glampingeket és konténert is. Többnyire volt hajózási konténereket találhatunk, vagy épület jellegű konténerházakat, hasonlóakat ahhoz, amilyeneket mi is gyártunk.

 

Telelni-nyaralni konténerben

Kezdjük a nézelődést egy ahhoz hasonló megoldással, amilyenek a mi épületjellegű konténereink, hogy valóban otthonosan érezzük magunkat. Továbbá, hogy a lúd kövér legyen, ehhez a képzeltbeli utazáshoz át is szeljük az óceánt. Az úti cél: Charleston, Dél-Karolina, Egyesült Államok. A konténerházát Devin adja ki szívesen három vendégnek, akiket két ágy vár egy hálószobában.  A szállás negyedórára van a belvárostól, 20 percre a tengerparttól és ugyanennyire a repülőtértől. Természetesen wifi is van benne.

Ez a megoldás hasonlít leginkább azokra a lakójellegű konténerekre, amiket mi gyártunk

Következő állomásunk még mindig az Államokon belül van, most New Yorkba utazunk. A távolság a két terület között légvonalban mintegy 1028 km. Itt a vendéglátónk Barbara, és csatlakozhat hozzánk még egy fő. Itt 4 vendégnek 2 hálószoba áll a rendelkezésére 2 ággyal és egy fürdőszobával. A leírás szerint az egyedülálló, művészi stílusban felújított vidéki vendégházban teljesen felszerelt konyha, étkező és pihenősarok, valamint kényelmes tetőtér szolgálja a kényelmet kanapéval egy csendes erdei környezetben a sötét éjszakai égbolt alatt. Amennyiben idővel megunnánk a csillagokat wifi van a konténerben.

 

Művészlelkűeknek nagyszerű hangulatot nyújtó konténernyaraló

Ház a tó (tenger) partján

Következő úti célunk visszarepít bennünket Európába, de kontinensen kívülre érkezünk, mégpedig Írországba. A választásunk most is egy érintetlenebb területre esett, az Ír-tenger partjára, amiről akaratlanul eszünkbe jut a film Sandra Bullockkal és Kenau Reeves-szel: a Ház a tónál. Emlékszik rá?

Erinbe, így hívják a települést, inkább édes kettesben érdemes érkeznünk a párunkkal, mert Jenny két személynek adja ki a konténerházát, ami mindent megad a romantikázáshoz. Eleve a konténerház belóg a tenger fölé, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Nyugat-Donegal-partra és a Glenveagh Nemzeti Parkra. Vigyázzunk, ne felejtsünk levegőt venni az álmélkodástól!

Jenny tippje: A konténerszállástól sétálva érhetjük el Írország legszebb homokos strandjait, vagy maradhatunk otthon, és lóghatunk a függőágyban a kedvesünkkel. Az említett film nem véletlenül jutott az eszünkbe, ugyanis a konténernyaralóban a wifi mellett a Netflixet is élvezhetjük grátiszban. Mindezt konténeren belül luxus környezetben.

 

(Konténer)ház a tó (tenger) partján Írországban

 

Bio farmon konténerben

A lenyűgöző luxus után most menjünk vissza a természetbe, mehetünk barátokkal vagy az egész családdal is. Az útirány Tel Aviv közelébe vezet egy biofarmra, háziállatok közé. Kecskék, tyúkok, kakasok társaságába, és egy teherautóra pakolt konténerbe. Vendégadónk Orly, aki saját farmján adja ki azt a szállást, amivel maga is utazik időnként a családjával. Mehetünk akár öten is, ennyi férőhely van a konténerben.

 

Indulásra készen áll a Tel-Aviv közeli szállás

 

Egy biofarm háziállatokkal lehet csak teljes

 

Nyaralni konténerben Európában

Egy olaszországi vakáció esetén bizonyára a konténerszállás jutna utoljára az eszünkbe, holott az olasz hangulattól semmit nem venne el ez a megoldás. Mi több, elég csak a fotókat megnéznünk arról a szállásról, amiről Maria Vittoria fotózott nekünk. A tulajdonos négy vendég részére kínál szállást. Maria leírása szerint, a békével teli helyen körbeölel bennünket a természet, éjszaka kedvünkre álmodozhatunk a végtelen csillagos égbolt alatt. Tehát, ha a város káoszától távol szeretnénk tartani magunkat, akkor a legjobb helyet találtuk meg. Kisállatot vihetünk magunkkal, viszont a wifiről egy szó sem esik a szállás leírásban.

A hamisíthatatlan olasz hangulattól a konténerszállás egy cseppet sem vesz el

 

Halászfaluban „pásztorkunyhóban”

Végezetül jöjjön egy különleges megoldás Skóciában, Uig település crofting- és halászfalujában. Iréne juhászkunyhója pont nem az, amiről az elnevezése alapján gondolnánk. A pásztorkunyhó meglehetősen luxus színvonalú önellátó szállást kínál. Mindössze öt perc sétára van a mólótól, ahonnan kompok indulnak a Külső-Hebridákra. A vendéglátó család több generációra nyúlik vissza, és szívesen segít, hogy a legtöbbet hozzuk ki a kétszemélyes nyaralásunkból.

Juhászkunyhó Skóciában konténerből

 

Szerző: Polgár Ágnes
Kép: Airbnb