Katar költséghatékony megoldást választott a negyvenezer főt befogadó stadion építésére a 2022-es labdarúgó világbajnokság rendezéséhez. Ehhez stílusosan 974 használt hajózási konténert használt fel. Ha érdeklődni szeretnénk a hír valódiságáról akkor tárcsázzuk Katart, a nemzetközi hívószáma pont 974.

Nem véletlen a 974 stadion neve, ahogyan az sem, hogy konténerekből áll. Konténerelemekből számtalan dolgot lehet építeni. Lakóépületet,

otthont, öltözőt, iskolát, de stadiont is. Az újonnan épült stadiont az ország világméretű kereskedelme és tengerészete ihlette, a fenntarthatóság és a költséghatékonyság jegyében folyamodtak a hajózási konténerekhez. A létesítményt a verseny után szétszerelik, és a másképpen használják majd fel. Például helyet adnak egy vízparti fejlesztésnek a helyi lakosság számára. Ahogyan a benne lévő székek-padok és egyéb berendezések máshol lesznek majd felhasználva.

Konténerekből épült a IFA World Cup első szétszedhető 974 stadionja Katarban

A katari világbajnokság hivatalos oldala-ról megtudhatjuk azt is, hogy a versenyhelyszín tesztmérkőzését november 30-án tartják, ekkor Szíria és az Egyesült Arab Emirátusok csapatai játszanak majd.

A torna előkészületeiről, egy évvel a megnyitó előtt Nasszer al-Hater a katari vb szervezőbizottságának főigazgatója nyilatkozott: – Az összes aréna elkészült, és reményeink szerint időben és teljes egészében végzünk a kapcsolódó közlekedési és egyéb infrastrukturális fejlesztésekkel is.

A jövő évi katari tornát november 21. és december 18. között rendezik öt város nyolc stadionjában. A főváros, Doha három pályát is ad a világbajnokságnak, köztük az egyetlen régi építményt: a hetvenes évek közepe óta használt, időközben azonban teljesen átépített-felújított Kalifa Nemzetközi Stadiont.

A 974-es konténersatdionban hat találkozót rendeznek majd, köztük az egyik elődöntőt és a bronzmérkőzést.

Forrás és kép: ITT
Szerző: Polgár Ágnes

Pin It on Pinterest

Shares
Share This