Nem először mondjuk, hogy a konténer nem játék, de persze kivételek mindig erősítik a szabályt. A konténerek világáról mi első kézből értesülünk, tudjuk, hogy nagyon izgalmas, így nem csodálkozunk azon, hogy a gyerekeket, és akár a felnőtteket is érdekelheti. Ezt mutatja az is, hogy a konténeres játékok száma évről évre nő. Megmutatjuk azokat az újdonságokat, amik idén a karácsonyfa alá kerülhetnek. Karácsonyra konténert adni több, mint eredeti ötlet.

Csak biztos alapokra érdemes építkezni

Egyik kedvencünk egy Playmobil darab. A 4-10 éves fiúknak ajánlott Hegesztő konténer szerintünk a lányok tetszését is kiválthatja. A játékleírás segíti az alaptörténet megalapozását: A biztonság az egyik legfontosabb dolog a kikötőben. A tonnányi súlyú konténereknek még véletlenül sem szabad kinyílniuk vagy megcsúszniuk, így nagy hangsúlyt kap a karbantartás. A hegesztő jelenleg egy konténert ellenőriz a konténergyárban. Ajaj, meglazult egy rögzítés. A szerelő azonnal felveszi védőmaszkját, és a kéznél levő hegesztőpisztollyal azon nyomban nekilát a munkának. A probléma pillanatok alatt megoldódik.

Szerintünk ebbe mást is beleláthatunk. A mi elképzelésünk szerint ez egy multiliftes konténer alapját adó acélszerkezetű váz, amire épül maga a konténer. A játék során ezt is imitálhatjuk: playmobil darabokból akár meg is lehet építeni, a kapcsolódási pontokon hegesztéssel rögzíteni az acélt.

A játék és a valóság

Karácsonyra konténert

A legismertebb konténertípus a láncos konténer. A gyerekek autóval együtt ismerik csak a hulladéktárolót és úgy hívják: kukásautó. A felnőttek gyakran sittes konténernek említik, mert a leggyakoribb szállítandó anyaga az építési törmelék, a sitt.

Ezt a játékot a gyártók hároméves kortól ajánlják, és a lányok pont annyira oda vannak a műfajért, mint a fiúk. A játék érdekessége, hogy össze kell szerelni a láncos konténert az autóval, így az ajándékozott kézügyessége is fejleszthető. A dobozban csavarok és csavarhúzó is található. Ha összeállt a járgány, már lehet is körbemenni a lakásban és összeszedni a szemeteket. Vigyázzunk mit hagyunk a földön, mert a zöld-fehér összeszerelhető kukásautó tuti összeszedi és kidobja, akár a szőnyegen felejtett tévé táviránytót is.

Konténer szállító hajó

Mi nem gyártunk hajózási konténert, de mindig figyelemmel kísérjük a híreket konténerhajókról, a hajózási konténerek gyártásáról és a használt elemek újrafelhasználásáról, a blogbejegyzéseinkben is sokszor említjük mindezt, a Siku World konténer szállító hajó játékra is felfigyeltünk. A három éves kortól ajánlott játékhoz a gyártó azt a történetet fűzte, hogy a gyerekek rakodjanak fel a hajóra, indítsa el a hajót a rakományokkal, és vezesse végig a hajót a kiválasztott úti célhoz. A konténerszállító hajót két mechanikus horgonycsörlővel kötheti ki a kikötőben. A két hatalmas konténer feltölthető például homokkal, ha homokozó játék lesz belőle, vagy sok-sok legódarabbal. A hajófedélzeten autók és teherautók is szállíthatóak. A konténerek fel-le mozgathatók egy forgódaru és egy speciális markolatú kocsi segítségével. A játék vízbe tehető, mozgatható a horgonya és a radar torony is.

A gépjárműszállító platform is egy konténertípus

A Monster Jam játékot 3 és 7 közöttieknek ajánlja a gyártó. Ebben a négy-az-egyben készletben egy valódi gépjárműszállító platformot találhatnak a gyerekek, amin öt járgány is elfér, egy pályát rámpákkal, hurokkal és pörgetővel, és egy lesikló versenypályát hordó akadályokkal. Az órákon át tartó móka garantált ezzel a szettel kicsinek és nagynak egyaránt!

Fából konténer – nem lehetetlen

Karácsonyra konténert ajándékozni igazán eredeti ötlet. A kézzel, fából készített játékok önmagukban is különlegesek. A kettő együtt biztos választás. A 24 cm-es natúr fa konténeres teherautó varázsát külön emeli, hogy bármilyen színre lefesthető. Piros, zöld, kék vagy szürke konténer is lehet – az árnyalatnak csak a gyermek fantáziája szab határt. A konténer levehető, külön-külön is színre festhető, és külön-külön is lehet játszani vele.

A fa verdák régóta várt kiegészítője a meglévő mezőgazdasági vontatókhoz jól illeszkedő, univerzálisan rakodható billencs pótkocsi. Tekintélyes 18x10x7 cm mérete lévén a csuklós Rába, 4/6 kerekű John Deere középtraktor illik hozzá. A platóra fölfér 1 bálázó vagy egy Jeep, vagy két kerekes kisállat. Az alternatív rakománynak is csak a gyermek fantáziája szab határt. A játék névre szólóan gravírozható!

Konténeres traktor pótkocsi

A mezőgazdaság egyik kedvelt eszköze a gyorsan csatlakoztatható konténeres pótkocsi. A konténer akár teknős billencsként is használható. Az igazi nagyhoz hasonlóan a teknő billenthető és lerakható. A hátsó ajtón keresztül a rakomány könnyen kiönthető vagy kiszedhető. A pótkocsi univerzális akasztó rendszerrel csatlakoztatható a traktorhoz. A pótkocsi a 2000 – 4000 sorozatba tartozó traktorokkal vontatható. A konténeres traktor pótkocsi játékot hároméves kortól ajánlja a gyártó.

Fotó: ITT

Pin It on Pinterest

Shares
Share This