Épület- és lakójellegű konténerépületek gyártásával is foglalkozunk. Az acél tartóssága és viszonylag könnyű és gyors összeszerelhetősége olcsóbb és kényelmesebb megoldást kínál a hosszan tartó hagyományos, tégla kivitelezéssel szemben. Debrecen városában újra a konténer mellett döntöttek.

Debrecen városa szereti a konténereket. Fantáziát lát bennük. Ami nem is csoda számunkra. Mi is szeretjük a konténereket.Tudjuk, milyen színes a paletta, ami a konténerekből kihozható. Az építési törmelék, iszap, sár, mezőgazdasági  hulladék szállítására alkalmas láncos konténereken át, a nehéz tárgyak, anyagok tárolására és szállítására alkalmas multiliftes konténereken túl, a konténerépületek is kivitelezhetők acélból.

Debrecen szereti a konténereket

A konténerépületek alkalmasak dolgozni, edzeni, raktározni, öltözni, játszani, aludni és még lakni is lehet bennük. Debrecen városa is tudja ezt. Először mozgókönyvtárat létesített konténerépületben, erről ITT írtunk. Majd kortárs képzőművészeti kiállítóhelyet nyitottak, szintén egy konténerben, Művészet dobozban címmel, arról ITT írtunk.

Jelenleg nettó 603 millió forint értékben építteti meg a józsai konténerbölcsődét; egy helyi céggel a debreceni önkormányzat. A december 7-i Közbeszerzési Értesítő szerint a nyertes kivitelezőnek 8 hónapja lesz a feladat elvégzésére.

Konténerbölcsőde a legkisebbeknek

Egyre több iskola, óvoda és bölcsőde dönt a konténerépület mellett. Hol egy teljes épület, hol egy-egy foglalkoztatóhelyiség épül konténerből szerte az országban.

Debrecenben a józsai konténerbölcsőde 96 férőhelyes – 8 csoportszobás, főzőkonyhás – bölcsőde lesz. A Gönczy Pál utca elején ott, ahol az iskola és az óvoda is található.

A konténerek belmagassága 2,7 méter lesz; az épület hőellátását hőszivattyús fűtési rendszer biztosítja, míg a nyári komfortérzetet fancoil rendszerű fűtő-hűtő rendszer biztosítja. Az ingatlanon 21 parkoló és kerékpártároló is létesül.

A mi konténerépületeinkről ITT olvashat.

Forrás: ITT

Szerző: Polgár Ágnes

Pin It on Pinterest

Shares
Share This