A konténerrakományok olykor potyautasokat is szállítanak. Rovarok, hüllők, négylábúak. Legutóbb egy pók is nyolcezer kilométer utazott Kínából az Egyesült Királyságba. Étlen-szomjan volt úton egy hónapig. 

A potyautas pók nem az egyetlen állat, amelyik konténerben utazott. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt írtunk arról a szürke cicáról, amelyik három hetet utazott egy bezárt hajókonténerben az ukrajnai Odesszából egészen Izraelig.

A napokban is egy konténerszállító hajó lerakodásakor, és kinyitásakor mérges vadászpókot találtak egy rakományban az  egyesült királyságbeli Hull kikötőjében. Az pók feltehetően véletlenül került a szállítmány közé, amely Kínából érkezett. A vadászpók így mintegy 7,971 kilométert utazott, nagyjából egy hónapig volt a konténerben.

A potyautas pók

Ez a fajta pók akár 30 centisre is megnőhet, így a világ legnagyobbjai pókfajának számít, a most talált potyautas viszont „csak” 6 centiméterre nőtt, de így is a frászt hozta a személyzetre, amin nem is csodálkozunk.

A vadászpókot egyébként az RSPCA állatvédelmi szervezet munkatársai fogták be, és azt mondták, a tortúra ellenére úgy tűnik, hogy a potyautas póknak, nincs semmi baja. A vadászpók csípéséről azt is elmondták, hogy nem halálos az emberre, de szapora szívverést, hányást és fejfájást okozhat a mérge.

Ez volt az első alkalom, hogy ez a pókfajta eljutott az Egyesült  Királyságba, de korábban nem volt ritka, hogy egzotikus pókokat, rovarokat vagy hüllőket találtak a szállítókonténerekben, az álltatok legtöbbször véletlenül csomagolják bele a dobozokba, vagy ők önkéntesen vállalkoznak a nagy utazásra.

Forrás: ITT
Fotó: RSPCA/TNG

Pin It on Pinterest

Shares
Share This