Konténer rendelés: kérjen segítséget a hulladékszállításhoz!

Nincs olyan építkezés ami után ne maradnának vissza különféle hulladékok, amiket el kell szállíttatnunk. Amiről megfelelően gondoskodni kell. Hogyan máshogyan, mint a megfelelő konténerekkel. 

Függetlenül attól, hogy magánszemélyről, kisebb vagy nagyobb építőipari cégről van szó, egy bontás, felújítás, építés után szükség van a hulladék megfelelő elszállítására. Ha éppen most fejezte be a kisebb vagy nagyobb építkezését, a visszamaradt anyagot és törmeléket el kell takarítani és megfelelően válogatni, mielőtt kidobja. Ezért érdemes olyan hulladékszállító céget keresni, amelyik pontosan tudja, hogyan kell kezelni a hulladékot és a szemetet. Jönnek, elszállítják, és biztonságosan kezelik a hulladékunkat. A konténer rendelés menete:

Bízzon meg inkább valakit

Mindegy, hogy magánemberként magunk végeztük a munkálatokat, vagy szakemberek voltak jelen, esetleg mi vagyunk a szakemberek, minden építkezés befejeződése után úgy tűnik, mintha bombatalálat érte volna a helyszínt. Rengeteg törmelék, por és egyéb szemét halmozódik fel az építkezés kezdete óta. Ami igencsak rosszul érinthet bennünket: az építkezés végre elkészül, és mi inkább élvezni szeretnék az új dolgokat, vagy átadni a megbízóinknak és nem a szeméttel foglalkozni.

Ennyi hulladékhoz jól látható, hogy nem elég egy konténer

Amennyiben nagyobb mennyiségű hulladékunk keletkezik, érdemes egy erre szakosodott cég konténeres szemétszállítási szolgáltatását kérnünk. Számtalan vállalat foglalkozik napjainkban sittszállítással, így javasolt telefonon vagy online, e-mailben felvennünk a kapcsolatot valamelyik konténeres hulladékszállítóval.

Konténer rendelés: mennyi hulladék és milyen?

Mielőtt megrendelnénk a konténert, érdemes felmérnünk a hulladék mennyiségét és annak a típusát. Ha nem tudjuk pontosan meghatározni annak a konténernek a méretét, amelynek segítségével elszállíttatnánk a sittet, javasolt inkább egy nagyobb méretű konténert rendelni. A rendelhető láncos konténerek űrtartalma 4-8 m3 között, míg a multiliftes/görgős konténerek űrtartalma 10-40 m3 között változhat. Egy konténerkatalógus is jó szolgálatot tehet a kiválasztásban, a nálunk vásárolható konténerek méretrajzai ITT érhető el.

Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy pontosan mitől szeretnénk megszabadulni. Más és más szolgáltatás megrendelésére van ugyanis szükség sitt, lom, veszélyes háztartási, esetleg zöldhulladék (pl. avar, kerti hulladék, nagyobb mennyiségű szobanövények) elszállításánál.

Arról is jó tájékoztatni konténer rendelés esetén a szállítócéget, hogy pontosan milyen helyszínről kell elszállítania a szemetet. Mennyi ideig tart a hulladék-gyűjtése. Mert, ha a konténer le szeretnénk állítani az utcán, ahhoz már területfoglalási engedélyre van szükség, aminek elintézésben akár a konténeres hulladékszállító is a segítségünkre lehet. Jó tudni: a közterület-foglalási engedély kizárólag az adott bontási, felújítási, építési munka elvégzésének időtartamára kapható meg. Továbbá, hogy vannak olyan területek, ahová nem helyezhető ki konténer: például olyan helyen, ahol akadályozná a gyalogos vagy tömegközlekedést, veszélyeztetné a természeti környezetet, a növényállományt.

A hulladékot a típusuk alapján is érdemes már eleve külön gyűjteni

Jó arra is gondolnunk, hogyan tudja a szállító cég elérni a hulladékunkat, hogyan tud beállni a konténerszállító autó: egy szűk utca, egy egybejáratos zsákutca. Továbbá legyen helye hol leparkolnia, minél közelebb az elszállítandó hulladékhoz, hulladéktároló konténerhez az autónak.

Szerző: Konténertechnika
Fotó, nálunk gyártott konténerekről készítve, használat közben: Kohl Konténer