Hazánkban is elindult a mesterséges intelligencián alapuló  pénztármentes mobil konténeráruház. Az újszerű megoldás megosztja az embereket, de nem a konténer a hibás.

Ön szeret vásárolni? A válasza lehet ujjongó igen, határozottan elutasító vagy éppen közönyös. A vásárlás mondhatni szükséges rossz, időnként még az is szeretne hamar túlesni rajta, aki amúgy kedveli a portyázást.

Feleletünktől függetlenül a fizetés menetét mindannyiunknak ki kell bekelnie, vagyis, hogy a kosárból egyenként minden tételt fel kell pakolnunk a pultra vagy a pénztárszalagra, amit egyesével beolvas a pénztáros, vagy ha önkiszolgáló kasszában vagyunk, akkor mi magunk.

A legfrissebb vásárlásról szóló kutatások  és szakértői vélemények megerősítése szerint, a vásárlók számára egyre fontosabb a gyors és hatékony vásárlási élmény, mégpedig minimális várakozási idővel. Nem véletlenül: az idő pénz.

A Digital-Media Hungary konferencián próbálhatták ki először az érdeklődők a konténerüzletet

A Mastercard támogatásával

S hogy kapcsolódik mindez a konténerekhez? Úgy, hogy az első hazai pénztárgép nélküli mobil konténeráruház éppen a vásárlás kínjára kínál megoldást.

A Digital-Media Hungary konferencián próbálhatták ki először az érdeklődők a konténerüzletet, amiben a vásárlás rendkívül egyszerű: a belépéshez a vásárlónak elég csupán elindítania egy applikációt, a polcokról szabadon összegyűjteni a termékeket, majd boldogan távoznia. A fizetés a háttérben, az applikációhoz kapcsolt bankkártyával történik a távozást követően.

Vagyis, bemegyünk a kompakt konténeráruházba, leemelünk a péntek esti vacsorához egy üveg bort, a mozizáshoz chipset és kólát, majd mint akik jól végezték a dolgukat, kisétálunk – mondhatni fizetés nélkül – a boltból. Fizettünk, de anélkül, hogy bármit tettünk volna. Hogyan?

Így néz ki belülről a konténeráruház

Konténeráruház az élményszerű vásárlásért

A konténermegoldásban az a jó, hogy könnyen kivitelezhető, tartós, gond nélkül mozgatható, parkoltatható különféle helyszíneken. A konténeráruházban pedig a vásárlás valóban élményszerű, hiszen a kiválasztott termékeket akár rögtön a saját táskánkba is pakolhatjuk, a belépéshez használt applikáció pedig gondoskodik helyettünk a kassza nélküli fizetésről.

A termékeket a mesterséges intelligenciával vezérelt kamerák és súlyérzékelők segítségével határozza meg a rendszer, tehát a vásárlónak tisztában kell lennie azzal, hogy mindezt adatvédelmi szempontból – GDPR-nak megfelelő – módon teszi, és, hogy a kamerák a vásárló arcát nem rögzítik, de azt igen, hogy pontosan mit emelt le a polcról.

A Kende Gastro kizárólagos forgalmazóként mutatta be az üzletet, a tervek szerint a különleges mobil konténerüzlettel a Mastercard saját rendezvényei mellett az őszi Business Days konferencián lehet majd találkozni. Vagy megtekinthető Budaörsön a cég telephelyén. Hiába tényleg a konténereké a jövő.

A konténeráruház kétségtelen előnye a mobilitás

Forrás: ITT és ITT 
Képek: Kende Gastro
Szerző: Polgár Ágnes

Pin It on Pinterest

Shares
Share This