Konténer. Ez a szó annyi mindent takar. Egyikünknek a szemétszállítására és tárolására alkalmas konténerek jutnak eszébe, másoknak a konténerépületek ugranak be, amit elsősorban ipari, mezőgazdasági területen, vagy egy többnapos nagy rendezvényen láthattak. Mi ez utóbbiról szólunk most: épület és lakójellegű konténerházakról. 

Mielőtt a konténerházakról szólunk, pár szóval bemutatkozunk: konténergyártó cég vagyunk. Eddig elsősorban az úgynevezett láncos konténerek és multiliftes konténerek gyártására szorítkoztunk. Ám a többéves tapasztalat, és egyre többször felmerülő igény után az épületjellegű konténer, lakójellegű konténerépület gyártásába is belekezdtünk.

Konténerépület az ideális megoldás

Alapvető elképzelés volt számunkra, hogy bár a mobil konténerépületek elsősorban az egyszerűségük miatt kedveltek, de ha jól belegondolunk, azoknak, akiknek több időt, azaz napokat, heteket vagy hónapokat kell eltölteniük egy ipari konténerépületben, azoknak nagyon nem mindegy milyen körülmények között dolgoznak.

Egy nyolc-tizenkét órás biztonsági, avagy portaszolgálat egy építkezésen éjjeli műszakban, ugyanez egy mezőgazdasági területen, vagy egy jegypénztár – információs munka egy nagy, többnapos rendezvényen, parkoló vagy sorompó működtetés egy sportrendezvényen bizony kényelmetlen lehet, egy nem lakhatóan, nem épületjellegű konténerboxban. Márpedig nagyon nem mindegy, milyen körülmények között dolgozunk.

Mintha nem is konténerben lennénk

Éppen ezért, mi a konténerépületek kivitelezései során olyan anyagokat alkalmazunk, ami fokozza a belső tér komfortját, inkább épülethatást nyújt használóinak, mintsem egy konténerben tartózkodás érzetét.

A kivitelezés minden esetben megrendelés szerint, egyedi elgondolást követ, hogy vásárlónknak ne kelljen kompromisszumot kötnie a mi elképzeléseinkkel. Tehát mi nem kínálunk kész megoldásokat.

Se nem határozzuk meg a méretét, sem a külső megjelenését, és műszakilag is úgy alakítjuk ki, hogy azok megfeleljenek a különféle későbbi felhasználásnak.

A konténerépület vázát acél zárszelvények adják. A külső fal alapesetben bordáslemez, de külön kérésre változtatható, megrendelés szerinti színre festve. A belső falburkolat gipszkartonozott, igény szerinti színnel festve. A padló alapesetben magas kopásállóságú 8 mm-es laminált padló, ami akár parketta vagy kerámialap, egyéb kő hatású lehet. A hőszigetelést Knauf Pro 039-es legalább 100 mm vastagságú üveggyapottal oldjuk meg, melynek mérete az ügyfél kérésére változtatható. Az ablakok igény szerinti méretben lehet bukó-nyíló, dupla hőszigetelésű üveggel ellátottak.

Konténerépület bármire

Ideális megoldást nyújtanak konténerépületeink, mert rugalmasan alakítjuk a változó igényekhez, mert gyorsan és kényelmesen telepíthetőek. Jó megoldás lehet olyan esetekben is, amikor az építési engedély beszerzése körülményes (a teljesség igénye nélkül) az alábbi területeken:

  • porta-őrhely (őrkonténer, portakonténer) építkezésekre, ipari és mezőgazdasági területekre, különféle intézmények beléptetéséhez, ideiglenes vásárok-fesztiválok rendezvényterületére
  • parkoló-sorompó működtetés
  • eligazító, tájékoztatói pont
  • jegypénztár,
  • melegedő-várakozó
  • iroda
  • öltöző
  • szerszámosraktár
  • mobil munkásszálló

További információ ITT érhető el.

Szerző: Polgár Ágnes
Kép: Konténertechnika

Pin It on Pinterest

Shares
Share This