Konténereket számos helyzetben használhatunk. Lakosság részéről pont úgy szükség lehet egy konténerre, mint ipari, mezőgazdasági részről. Lássuk a konténerméreteket, mekkora konténer mire való.

Általános jelenség, hogy a legtöbben inkább kisebb konténert rendelnek, mint amire valóban szükségük lehet. Nincs ebben semmi megszólni való, hiszen egy átlag ember nem naponta tölt meg hulladékkal egy egész konténert, így óhatatlan, hogy kevesebbel számol, mint a várható hulladék mennyisége. Igaz ez azokra a kisebb cégekre, akiknek csak alkalmanként van szükségük egy-egy konténerre felújítás, építkezés, lomtalanítás, telek- vagy kertrendezés miatt.

De hogyan számoljunk magasabb mennyiséggel?

Kezdjük a legkisebb egységgel. Az úgynevezett láncos konténerek, amit a legtöbben sittes konténerként ismerünk, 3 köbméteresek. Nálunk a Konténertechnikánál a standard láncos konténerek:  4, 6, 7, 8 m³. De az általános konténerméretektől eltérően külön megrendelésre gyártunk akár 1 m ³ -es acél tárolókonténert, kalodát, vagy akár 10m ³ -es agrár-, és építőipari kisgépeket szállító konténereket is.

Ám most térjünk vissza a számoláshoz, vegyük elő a matematikai alaptudásunkat, miszerint 1 köbméter egyenlő 1000 literrel, akkor 4 köbméter egyenlő 4000 literrel. Az egyik legkisebb sittes zsákok pedig 100 literesek. Vagyis, durván számolva, a legkisebb 4 köbméteres láncos konténerbe mintegy 40 darab 100 literes sittes zsák fér bele.

Most már csak azt kell átlátnia, nagyjából mennyi zsákot pakolna meg, mielőtt konténert vásárolna, vagy valamelyik partnerünktől bérelne. Javasoljuk, hogy amikor felméri a várható keletkező hulladék mennyiségét, legalább 30, de inkább 40 százalékkal számoljon többet!

Már csak azért is, mert így spórolhat. Ha már az elején a 4 köbméteres konténer helyett inkább a 6 köbméteres konténert rendeli, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a hulladék kényelmesen elfér a konténerben, nem „folyik” ki belőle, nem nyúl túl, a biztonságos és megengedett töltési vonalon. Ha nem így jár el, akkor szüksége lehet a későbbiekben egy újabb konténerre, így mindenképpen több lesz majd a költsége.

Konténerek – Melyik konténerméret mire való?

3 – 4 köbméteres konténerek a kisebb felújításokhoz

A kisebb, 3-4 köbméteres láncos konténereket a lakosság részéről leggyakrabban kisebb lakásfelújításokhoz, telkeken előforduló kültéri építési munkálatokhoz (terasz kialakítás, térkövezés) szokták rendelni. Kisebb kerti munkálatokhoz is ideálisak ezek a kis méretű konténerek, például levelek, gallyak, nyesedékek átmeneti tárolására, szállítására.

6 – 8 köbméteres konténerek a nagyobb munkálatokhoz

Ezeket a konténereket lakosság részéről leggyakrabban a nagyobb lakásfelújításokhoz, belső terek átépítésekhez és új házak, lakások építkezéseihez rendelik. A 6-8 köbméteres konténereket használják szívesen a temetkezési vállalatok, kertészetek, kisebb parkok, önkormányzatok. És a kisebb építőipari beruházásokat végzők.
Használják a mezőgazdaságban, a termelésben is.

10 – 12m köbméteres konténerek építkezésekhez, bontásokhoz

A 10-12 köbméteres konténereket a céges és a magánszektor a nagyobb építőipari munkálatokhoz rendelik, így lakónegyedek építkezéseihez, épületbontásokhoz, új családi házak építkezéseihez, útépítésekhez rendelik tőlünk.

Amennyiben konténerre van szüksége, keressen bennünket:

Fotó: Konténertechnika
Szerző: Polgár Ágnes

Pin It on Pinterest

Shares
Share This